ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK OKUL POLİTİKAMIZ

Okulumuzda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunması çok önemlidir. Bu öğrenciler, normal eğitim programına uygun olmayan eğitim gereksinimlerine sahiptir ve bu nedenle farklı bir yaklaşıma ihtiyaç duyabilirler. Aşağıdaki maddeler okulumuzda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunmasının faydalarını özetlemektedir:

Eşit eğitim fırsatı: Okulumuzda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunması, bu öğrencilerin de eşit bir eğitim fırsatına sahip olmasını sağlar.

İyi bir eğitim deneyimi: Özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler, farklı bir yaklaşım ve özel eğitim yöntemlerine sahip olduklarından, iyi bir eğitim deneyimi yaşamaktadır.

Başarıyı teşvik etme: Okulumuzda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunması, bu öğrencilerin başarısını teşvik eder ve onların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olur.

Sosyal beceri gelişimi: Özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunması, bu öğrencilerin sosyal beceri gelişimine de katkıda bulunmuştur.

İşbirliği ve dayanışma: Okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunması, diğer öğrenciler ve öğretmenler arasında işbirliği ve dayanışma ortamının oluşmasına yardımcı olmuştur.

Farkındalık ve anlayış: Okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farkında olunması, diğer öğrenciler ve öğretmenler arasında farkındalık ve anlayışın artmasına yardımcı olmuştur.

Yayın: 09.02.2023 - Güncelleme: 09.02.2023 13:21 - Görüntülenme: 114

Etiketler :