Okulumuzun Tarihi

Okulumuz ilk olarak bulunduğu konumun köy olması sebebi ile köy okulu olarak yapılmıştır.Köyümüzde 1960 yılına kadar okul yoktu. Bu yıla kadar köydeki öğrenciler Fatih ve Kisarna İlkokullarına giderlerdi. 1960 ylında köyün orta mahallesindeki Nazmiye KIYAK´ın bağışladığı üzerinde okul yapımına başlanmış, aynı yılın ekim ayında eğitim-öğretime açılmıştır. Eğitim-öğretime başlandığı yıl öğrenci mevcudu iki derslik, öğretmen odası, lojman olarak kullanılan kısım, 72 öğrenci ve 2 öğretmen vardı. Bu iki derslikle 1971-1972 öğretim yılına kadar devam edilmiş, ihtiyaca cevap vermediğinden dolayı okulun 100 mt kuzeyindeki vatandaşa ait binanın alt katında 1 derslik açılmış olup, bir sonraki yıl kapatılarak okulun lojman tarafına 2 derslik daha açılmıştır.
1978-1979 Eğitim-öğretim yılında, köyümüzün Kuran Kursu mahallesinde okulumuza bağlı bir dershane, iki derslik açılmış, 2 yıl sonra aynı mahallenin başka sokağına aktarılarak 3 deshane- 6 sınıf haline getirilmiştir. Dershanelerde 6 öğretmen hizmet vermiştir. Bu dershaneler 1984-1985 yılı sonunda asıl binadan uzak olması nedeniyle kontrolü mümkün olmadığından sakıncalı görülmüş olup, öğrencileri Fatih İlkokuluna nakledilerek kapatılmıştır.
Okulumuz binası 1984 yılına kadar 2 derslikle hizmet vermiştir. Yetersiz gelmesi üzerine aynı binada tadilat yapılması-üç ilave derslik ilave edilmesi- okul aile birliğince karara bağlanmış 800.000 TL Milli Eğitim, 5.141.000 TL köylü tarafından karşılanarak söz konusu tadilat yapılmıştır. 1984-1985 öğretim yılında okulumuz planlı 5 sınıf, öğretmen odası, müdür odası, ders araçları odasıyla hizmete açılmıştır.
Köyümüzün mahalle yapılmasının ardından okulumuzun adı Piri Reis İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Halen 4 derslik(biri aynı zamanda kütüphane olarak kullanılmakta olup kitap sayısı 2300´ün üzerindedir.), 1 okul öncesi sınıfı,1 müdür odası, 1 öğretmenler odası, 1 ders araçları odası ile hizmet vermekteyiz.

2006-2007 Eğitim-öğretim yılı sonunda okulumuzda tadilat yapılmış, dış ve iç cephe tamamen boyanmış, okul bir okul öncesi sınıfı yapılmıştır.
Halen mevcut arsamız dışında Milli Eğitim tarafından yaklaşık 6.800 m2 arsamız alınmış olup, yeni okulumuza taşınmış bulunmaktayız.Yeni binamız ile eğitim öğretime 2011 yılından itibaren devam etmekteyiz.

Yayın: 28.12.2012 - Güncelleme: 28.11.2019 15:42 - Görüntülenme: 2830