T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Piri Reis İlkokulu

Okul Öncesinin Önemi

OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİ

     Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır.

    Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.

    Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.

    Okul öncesi eğitim kurumları, toplumun temel yapısını oluşturan;
* Saygı, sevgi,
* Paylaşma, iş bölümü,
* Sorumluluk
* Sosyal çevre oluşturma, açısından çocuğu geleceğe hazırlayan en güvenli ortamdır.

  PİRİ REİS İLKOKULU´NDA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

PİRİ REİS İLKOKULU´nda Anasınıfı olarak öğrencilerimizi, öğrenci merkezli eğitim yaklaşımını temel alan, etkili bir öğrenim gerçekleşmesi içinde çocuklara yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenme fırsatı veren köklü bir eğitim ve öğretim kurumuyuz.

      Anasınıfımızda dikkat geliştirici çalışmalar, eğlenceli deneyler, oynayarak öğrenme, eğlenceli projelerle çocukların duygularıyla çevreleri tanımlama, gözlem yapma, sorgulama, yorumlama, algılama, problem çözme, keşfetme vb. Yeteneklerini geliştirici etkinlikler yapılmaktadır.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2013 - Güncelleme: 28.11.2019 15:43 - Görüntülenme: 1560
  Beğen | 1  kişi beğendi